Squier

Squier is een producent van betaalbare stratocasters en telecasters. Ook enkele andere modellen worden door Squier geproduceerd. Het merk is in de 19e eeuw opgericht als violen- en snarenfabrikant en is halverwege de vorige eeuw opgekocht door Fender als vaste snarenleverancier. Sinds de jaren 80 worden er Squier gitaren gemaakt. Deze gitaren zijn van hoge kwaliteit maar relatief erg goedkoop.

Squier basgitaar

Squier maakt uiteraard ook basgitaren. KEYMUSIC heeft onder andere Squier Jazz basgitaren, Jaguar basgitaren en Precision basgitaren in het assortiment. Squiergitaren zijn door de jaren heen in verschillende landen geproduceerd, maar komen vooral uit Japan, Korea, India, China, Indonesië en Mexico. Ondanks dat het merk altijd gericht is op innovatief ontwerp, blijft de focus altijd liggen op een hoge kwaliteit voor een lage prijs. Een goede gitaar is nu voor iedereen betaalbaar!

Squier Affinity

Bekende modellen zijn de Affinity, de Standard, de Vintage Modified en de Classic Vibe. De verschillen zijn eenvoudig uit te leggen. De Squier Affinity heeft een maple toets, een dunne elzenhouten body, 21 frets, relatief goedkope keramiek elementen, een top-loading brug en een matte hals afwerking.

Squier Standard

De Squier Standard heeft een rosewood toets, een agathis body met standaard afmetingen, 22 frets, Alnico elementen, een string-through brug en een matte hals afwerking.

Squier VINTAGE MODIFIED

De Squier Vintage Modified hebben bijna allemaal een maple toets, en de SH en SSH-modellen hebben een hoogglans hals terwijl de andere Squier VM modellen een matte hals afwerking hebben.

Squier Classic Vibe

De Squier Classic Vibe Custom heeft een rosewood toets terwijl de andere Classic Vibe modellen een maple toets hebben. De afwerking van de Classic Vibe serie is per model verschillend. De Classic Vibe serie is voorzien van kwalitatief betere pickups dan de andere series. Verder wordt de Classic Vibe in een andere fabriek geproduceerd en is de Squier CV serie voorzien van onderdelen met standaard Fender afmetingen.

2019-02-25T06:40:03+00:00